Gedinne

Gedinne is de meest westelijk gelegen gemeente van de streek van Bouillon en de dichts bevolkte van de drie Naamse gemeenten. De leuke gemeente Gedinne bevindt zich in de prachtige vallei van de Houille, in het hart van een bosrijk gebied in de Ardennen. Het is de poort naar de Naamse Semois. De landelijke gemeente waarvan de helft bebost is, bestaat uit 12 adembenemende dorpjes waar het goed toeven is. Gedinne is met la Croix-Scaille, het dak van de provincie Namen, een massief op 505 meter, tijdens de oorlog een weerstandsnest, nu een paradijs voor natuurliefhebbers. Bovendien is la Croix-Scaille het centrum van prachtige wandelingen zodat u de rijkdom aan flora en fauna kunt ontdekken. Dit mooie gebied kunt u goed bekijken vanaf een 60 meter hoge uitkijktoren, de Tour du Millenaire, die gratis toegankelijk is voor het publiek.

Verschillende wandelpaden doorkruisen het plateau van Croix-Scaille. Een historische wandeling eert deze schuilplaats van de weerstanders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een natuurwandeling schenkt dan weer aandacht aan de rijke fauna en flora in het natuurreservaat « Fange de l’Abîme ».

Eenmaal in de vallei ontdek je de 12 dorpen en de Houille, een pittoreske en ongerepte rivier die deze gemeente doorkruist. Meer dan 400 kilometers uitgestippelde paden brengen de wandelaars, mountainbikers en ruiters naar de meest verborgen plekken. De cultuurliefhebbers vinden er zonder twijfel hun weg naar het Interpretatiecentrum, de bioscoop en het klein landelijk patrimonium.

Indien u de kalmte van de vallei verkiest, kunt u vanuit Gedinne-centrum het pad langs de rivier Houille volgen. Deze heldere rivier brengt u langs eigenaardige rotsen met soms vreemde grillige vormen zoals La Tête de Chien of grotten zoals de Chambre du Curé, om vervolgens Vencimont te bereiken. Vencimont is een parel verzonken in het reliëf en omgeven door bossen. Op het dorpsplein troont de oude smidse waarin het plaatselijk bureau voor toerisme is ondergebracht. In dit natuurparadijs heet Gedinne u van harte welkom met zijn rustieke cafés, restaurants en goede hotels. Ga naar de website van deze leuke gemeente voor meer informatie.